أمهات المؤمنين للنساء فقط



 
الرئيسيةاليوميةس .و .جالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
راجيه عفو الله

¤° إدارة المنتدى °¤
avatar

عدد المساهمات : 4153


العمر : 46
العمل/الترفيه : راجية رضا الله

مُساهمةموضوع: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الجمعة يناير 01, 2010 10:22 am

الفطير المشلتت خطوة بالتفصيل الملل


هنحتاج الي


[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45773.imgcache.jpg][/url]


كوبين دقيق ابيض
120 جرام زبدة او مرجرين بدون ملح (تقدح علي النار)
ملعقة كبيرة سكر (ممكن ملعقة كمان اذا حبيتيها مسكرة )
بضع قطرات من الليمون

حوالي كوب ماء بارد او حسب نوع الدقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح (اذا كانت الزبدة مالحة نستخدم ربع ملعقة صغيرة ملح)
(عندنا في مصر بنعملة بسمنة بلدي )
بس الزبدة العادية بتطلع حلوة برضة


الطريقة


[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45774.imgcache.jpg][/url]




في وعاء نضع الدقيق والملح ونعمل حفرة في وسطة نذيب السكر في الماء ونضيف الماء(حوالي كوب)
وبضع قطرات من الليمون (الليمون يجعل العجينة مطاطة)


[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45775.imgcache.jpg][/url]





لما تتجمع العجينة في الوعاء نكمل عجنها علي طاولة مرشوشة بالدقيق نعجن لمدة 5دقائق
بس مانكترش رش دقيق


[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45776.imgcache.jpg][/url]


الي ان نحصل علي عجينة ملساء طرية


[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45777.imgcache.jpg][/url]



نقسمها الي 10 او ثمانية كور بحجم البيضة تقريبا



[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45778.imgcache.jpg][/url]




نضع قليل من الزبدة المقدوحة علي الطاولة ونبلل ايدنا بيها ونفرد الكرة الاولي



[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45779.imgcache.jpg][/url]




نحاول فرد العجينة ارق مايمكن

[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45780.imgcache.jpg][/url]




وحتي نحصل علي ارق سمك ممكن نشدها باليد برفق من الاطراف وننتبة ان لا تتمزق


[url=http://www.s-maj.net/vb/imgcache/45781.imgcache.jpg][/url]





يتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
راجيه عفو الله

¤° إدارة المنتدى °¤
avatar

عدد المساهمات : 4153


العمر : 46
العمل/الترفيه : راجية رضا الله

مُساهمةموضوع: رد: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الجمعة يناير 01, 2010 10:23 am

نضع قليل من الزبدة المذابة علي العجينة نطوي اطراف العجينة وكل مرة نضع قليل من الزبدة بين كل طبقة والاخري















ناخد الاطراف علي بعض وطبعا كل طية برشة زبدة











نفرد كرة عجين اخري كالسابق ونضع العجينة المطوية في وسطها
















نكرر نفس الشيئ وفي كل طيه ندهن بالزبدة المذابة نكرر هذة الخطوات الي ان تنتهي كرات العجين(حوالي عشرة كرات)


















في النهاية هنحصل علي عجينة بهذا الشكل

















نقوم بفردها باليد في صينية بسمك عقلة الاصبع تقريبا











تخبز في فرن حار(220)درجة مئوية لمدة 20 دقيقة تقريبا في الرف العلوي او حتي تستوي




















تغطي فور خروجها من الفرن حتي (تعرق) وتطري لانها بتكون جافة شوية















هذا منظرها من الداخل عشان تشوفو الطبقات اللي اتشكلت



وبالهنا والعافية



منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المحبة في الله2

¤° عضوة نشطة °¤
avatar

عدد المساهمات : 146



مُساهمةموضوع: رد: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الإثنين يناير 04, 2010 10:23 am

اموت في الفطير المشلتت

بارك الله فيك
احنا عندنا نسميه الملوي
بارك الله فيك


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أمهات المؤمنين للنساء فقط :: ركن حواء :: منتدى اكلات شهية-
انتقل الى: